Denk ook jij in kansen?

Mijn vorige blog sloeg bij veel lezers de spijker op zijn kop, want ik heb nog nooit zoveel reacties gehad. Dank daarvoor! De focus lag vooral op het inzicht dat je je soms klein laat houden door een ander en dat het goed is om je vooral te omringen met mensen die je laten groeien. Zeker als je je droom na wilt jagen of groei en verandering door wilt maken.

Loslaten, genieten en soms even balen
Als je vooruit wilt gaan en vol vertrouwen je toekomst tegemoet treedt, betekent dat soms ook dat je moet loslaten. Voor mij is dat het feit dat mijn dochter Annelie na de vakantie in Amsterdam is gaan wonen. Het is wennen om alleen te wonen. Toch heeft het ook wel weer iets bijzonders. Het is fijn om te zien dat het haar goed bevalt. We hebben allebei zin in de weekenden, want we doen gezellige dingen. Zoals alvast bakken en koken voor de week die komen gaat. Maar ook dat gaat niet altijd zoals gepland. Afgelopen weekend had ik met pijn en moeite pompoensoep gemaakt. Toen ik (trots dat het me gelukt was) een bakje met deze soep in haar tas wilde doen, zei Annelie “Sorry mam, maar dat hoef ik niet mee. Vorige week zat mijn hele tas onder de broccoli soep!” Dat was even slikken voor mij, maar gelukkig kwamen mijn ouders langs en hebben zij deze heerlijke herfstsoep mee gekregen!

Nieuwe kennis uit Boston
Nu de weekenden extra belangrijk voor mij zijn, probeer ik dan zo weinig mogelijk te werken. Dat lukt behoorlijk, al gaat het in oktober even mis. Op het moment dat ik deze blog schrijf (vrijdagavond  9  oktober) zit ik in het vliegtuig naar Boston, waar ik morgen een workshop ‘Immunity to Change for teams’ ga volgen. De methode waarmee ik werk bevalt mij zo goed, dat ik het uit wil breiden naar teams. Sterke teams worden steeds belangrijker voor het succes van de organisatie.

inukzoek_lahey_robert_keganVolgens de trainer, Robert Kegan, toont onderzoek aan dat wereldwijd slechts 10% van de teams onder de noemer ‘high performance’ vallen, 80% presteert middelmatig en 10% van de teams functioneert niet. Ik ben heel benieuwd dat als jij deel uit maakt van een team, hoe jij jouw team waardeert. Als het middelmatig functioneert, kijk dan eens wat jij kunt betekenen om het een HP team te laten worden, want dat is zeker de moeite waard! Als je deel uit maakt van een disfunctionerend team, vraag je dan af: wat maakt dat we niet goed samen functioneren, dat we dit van elkaar accepteren en dat ik hier deel van uit wil blijven maken? Welk talent kun jij bij jezelf aanboren om positieve beweging te creëren?

GearTime, iets voor jou?
Het organiseren van de conferentie GearTime op 28 oktober aanstaande is een andere reden dat het niet lukt de weekenden helemaal vrij van werk te houden. De voorbereidingen voor deze conferentie zijn in volle gang. Deze organiseer ik overigens niet alleen. Ayla Kok, Fred Kok (Freddify), Mieke Bouwens (Opleidingsbureau Mieke Bouwens) en ik hebben de handen in een geslagen om hier een waardevol event van te maken.

geartime-arrange-the-changeHet programma staat als een huis met goede sprekers en innovatieve, bevlogen ondernemers. Het wordt vooral een interactief event, waar deelnemers (bestuurders, directeuren, leidinggevenden, HR professionals en iedereen geïnteresseerd in changemanagement) worden uitgedaagd mee te denken over wat nodig is om alle ontwikkelingen in de markt bij te houden. En ook hoe medewerkers zichzelf weerbaar kunnen maken bij veranderingen. Meer weten over dit veelbelovende event?

Kijk dan eens op: www.geartime.nl.

Samengevat is de conferentie geschikt voor mensen die van nature nieuws- en leergierig zijn, het voortouw willen blijven nemen in een snel veranderende omgeving en geïntrigeerd worden door ondernemers die het goed blijven doen, terw
ijl er tegenwind in de branche wordt gevoeld. Mensen die zin hebben in de komende jaren waarin veel gaat veranderen en volop nieuwe mogelijkheden zich aandienen. Mensen die kennis willen delen, eens even een paar uur stil willen staan bij hun bedrijf of organisatie en zich willen laten inspireren door nieuwe ideeën en inzichten. Denken in kansen!
Als je denkt “dat gaat over mij”, dan verwelkomen wij je heel graag op 28 oktober aanstaande in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden! Aanmelden kan via deze link: http://www.geartime.nl/#!aanmeldengeartime/cn2v

Ik wens je een goede en pro-actieve werkweek!

Met warme groet,
Nienke

 

Aanbevolen boek:

Exponentiële organisaties – Salim Ismail en Yuri van Geest

Laat een reactie achter

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter

Houd mij op de hoogte over GLN aanbod

dit veld niet invullen s.v.p.Ik ontvang graag de weggever
 
Voornaam*
Achternaam*
Organisatie
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.Ik wil graag de nieuwste blog ontvangen
 
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Organisatie
 
dit veld niet invullen s.v.p.