Inukzoek over coaching:

Focus op de mens dan
volgt het resultaat vanzelf

Een voorwaarde voor groei is in de spiegel durven kijken

Teamcoaching

Van middelmatig presterend naar een excellent functionerend team.

Voor teams geldt hetzelfde als voor individuele coaching. Als team kun je altijd beter worden en van elkaar leren. Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat 10% van de teams slecht, 80% middelmatig en 10% excellent functioneert. Dit bewijst wel dat er een wereld te winnen is. Inukzoek helpt middelmatige teams in de transformatie naar een excellent functionerend team.

Continu verbeteren
Teams – hoe goed ze misschien nu al zijn – kunnen altijd beter worden, omdat de veranderingen zo snel gaan, dat we ons steeds in wijzigende omstandigheden bevinden. Bovendien staan we bijna niet meer ‘uit’ door de druk van de sociale media. Dit betekent dat onze batterij niet altijd goed is opgeladen en daarmee kunnen we sneller uit balans raken door ons eigen gedrag en dat van onze collega’s.

Wat maakt een excellent team?
Teams excelleren: als feedback wordt geaccepteerd en geïntegreerd; wanneer onbevooroordeeld naar elkaar wordt geluisterd; wanneer respectvol wordt gecommuniceerd; als hulp wordt gevraagd en gegeven; waar kennis en fouten worden gedeeld en als collega’s elkaar versterken omdat zij specifieke talenten tonen en in mogen te zetten.

Aanpak
De vraag staat centraal hoe wij met elkaar een organisatie kunnen bouwen waarin eigenaarschap over het eigen werk weer de norm is, verantwoordelijkheid voor de resultaten bij het team liggen en waar leidinggevenden zich weer gewaardeerd voelen vanwege de dienende en faciliterende rol die ze kunnen spelen.

Eerst wordt geïnventariseerd door middel van interviews waar het team nu staat en waar het team naar toe wil bewegen. Bekeken wordt of de wil om te groeien aanwezig is en of de leidinggevende als rolmodel wil fungeren. We faciliteren vanaf het begin  een veilige en aan-/ bemoedigende omgeving en we werken met tools die direct toegepast kunnen worden in de praktijk. Daarbij kan ook Immunity to Change voor teams worden ingezet. Hierbij wordt onderzocht welke aannames bij iedereen leeft en of deze aannames waar zijn.

Bij Growth Leaders Network hebben we een coaching programma van vier eendaagse workshops ontwikkeld (twee dagen over ‘zelfleiderschap’ en twee dagen over ‘samen met anderen werken’). We werken altijd met een team van twee gecertificeerde GLN facilitatoren. Alle programma’s worden op maat aangeboden en we werken met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De aanpak past bij de visie op  zelforganiserende teams.

Wat levert het op?

  • afgesproken resultaten worden gehaald
  • tijd: samenwerken gaat gemakkelijker
  • minder ziekteverzuim en ongewenst verloop
  • meer energie en plezier
  • talenten worden zichtbaar
  • verhoging van leren van en met elkaar
  • veerkracht, wendbaarheid en innovatie
  • disfunctioneren wordt beperkt

Ben je geïnteresseerd of team coaching iets voor jullie organisatie is, vraag dan geheel vrijblijvend een intake gesprek met ons aan. Wij komen dan naar u toe of u kunt bij ons langskomen.

Ook zij kozen voor Inukzoek

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter

Houd mij op de hoogte over GLN aanbod

dit veld niet invullen s.v.p.Ik ontvang graag de weggever
 
Voornaam*
Achternaam*
Organisatie
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.Ik wil graag de nieuwste blog ontvangen
 
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Organisatie
 
dit veld niet invullen s.v.p.